fbpx

Kambo

Wat is Kambo?
Kambo (Phyllomedusa Bicolor) komt oorspronkelijk uit de amazone en wordt door inheemse stammen al duizenden jaren gebruikt voor verschillende heling doeleinden. Kambo is de afscheiding van een kikker uit de Amazone die via kleine gebrande gaatjes van de bovenste huidlaag wordt toegediend. De peptiden van de Kambo lijken op die van de mens, waardoor Kambo onze cellen opent. Dit zorgt voor een diepe reiniging op celniveau, alles wat er niet in hoort wordt afgevoerd. Deze grondige reiniging komt ten gunste van lichaam & geest wat onder andere resulteert in meer energie, kracht & helderheid.

Waarom de afscheiding van een kikker?
Kambo-afscheiding bevat een unieke en zeer complexe cocktail van bioactieve peptiden die veel overeenkomsten vertonen met de peptiden in ons lichaam. Peptiden bestaan uit DNA, RNA en water dat is opgebouwd uit een combinatie van aminozuren. Een peptide kan een breed scala aan functies in het lichaam vormen. Hormonen zijn bijvoorbeeld peptiden die signalen tussen klieren en cellen overbrengen om functies zoals slaap- en bloedsuikerregeling te regelen. Antibiotica zijn peptiden die de groei van micro-organismen in het lichaam tegengaan. Dit zijn slechts 2 voorbeelden van de 9 geรฏdentificeerde peptiden in Kambo. Omdat de peptiden zo verwant zijn aan die van ons, opent de Kambo onze cellen en geeft het een grondige reiniging.

Traditionele toepassing van Kambo
Oorspronkelijk wordt Kambo in de Amazone gebruikt vanwege de volgendeย  3 functies.
1. Het wordt gebruikt voor de jacht om lichaam en geest energie te geven, te versterken en te reinigen.
2. Het wordt gebruikt als medicijn tegen infecties, koorts, infecties, malaria en slangenbeten.
3. Het wordt gebruikt om donkere of negatieve energie, ook bekend als Panema, op te ruimen. Wanneer Panema is opgeruimd, wordt alles gemakkelijker, kunnen obstakels worden overwonnen en stroomt het leven in een meer natuurlijke flow. Kambo wordt ook gebruikt voor het verbeteren van de vruchtbaarheid.

Westerse toepassing van Kambo
Dankzij de globalisering is Kambo inmiddels ook al een tijdje ontdekt in de Westerse wereld, voor het eerst gerapporteerd in 1925 door een Fransman. Zoals de tribes uit de Amazone inmiddels ook Westerse kennis en medicijnen gebruiken, hebben wij nu ook de mogelijkheid om van hun kennis en ervaringen gebruik te maken. Zelf ben ik ervan overtuigd dat kennisdeling voor alle partijen alleen maar voordelen oplevert. Zeker wanneer er sprake is van een eerlijke exchange (zie kopje IAPK).

Kambo kan ondersteuning en heling bieden voor mensen die lijden aan angst, depressie, PTSS, chronische vermoeidheid, chronische pijn, HIV, artritis, diabetes, candida, herpes, hoge bloeddruk , kanker, vruchtbaarheidsproblemen, terugkerende infecties etc.
Over het algemeen rapporteren mensen:
โ— Minder ziek worden
โ— Meer energie hebben
โ— Stemmingsverbetering
โ— Helderheid van geest
โ— Verhoogd bewustzijn en focus
โ— Veerkracht tegen stress en vermoeidheid
โ— Een verhoogd gevoel van welzijn
โ— Je emotioneel sterk en empowered voelen
โ— Het overwinnen van blokkades en obstakels
โ— Loslaten van trauma’s en problemen uit het verleden
โ— Over het algemeen meer in balans
โ— Een diepere verbinding met jouw waarheid en levenspad

Over de Kambo kikker
Kambo is een kikker die in overvloed voorkomt in de Amazone vanwege het feit dat hij slechts een paar natuurlijke predatoren heeft. De afscheiding van de kikker wordt ethisch geoogst met veel zorg en respect voor de kikker, aangezien de stammen een geweldige band hebben met de kikkers en geloven dat het erg slecht is om de kikkers te schaden. Kambo wordt aangebracht via kleine verbrande gaatjes in de huid.

IAKP gecertificeerd
Lisa Kersbergen is gecertificeerd Kambo practitioner bij het IAKP.
De Internationale Association of Kambo Practitionersย is een non-profit organisatie die Kambo op een veilige, verantwoorde en professionele manier wil ondersteunen en aanmoedigen door middel van training, bewustwording, kennisontwikkeling en -deling, persoonlijke ontwikkeling van vaardigheden, onderzoek en training.

De IAKP zet zich in voor de duurzaamheid van de stammen die de kennis van dit geweldige medicijn bezitten en die het zo genereus met ons delen. De IAKP werkt momenteel samen met andere belangrijke deelnemers aan betere educatieve middelen en gezondheidszorg voor de afgelegen gemeenschappen van de Matses-stam in Peru.
Bron: IAKP

Hoe verloopt een Kambo sessie?
Een Kambo sessie vindt bij jou of mij thuis plaats. Zorg ervoor dat je op de dag van de Kambo sessie weinig gepland hebt en dat je erna genoeg tijd hebt om uit te rusten.

Voorbereiding 30-60 minuten
8-10 uur voor de sessie eet je niets meer, zodat je maag leeg is tijdens de sessie. Voordat de sessie van start gaat vindt er een klein consult plaats waarin we praten over wat je met de Kambo wilt bereiken en wat voor methode daar het beste bij past en het aantal gates die met beleid gebrand zullen worden. We zoomen in op lichamelijke & mentale klachten en onderzoeken waar je de focus op wilt leggen tijdens de sessie. Zo is er de mogelijkheid voor een basis sessie, meridianen sessie, chakra sessie of oorsessie. Mocht het jouw eerste keer bij mij zijn, dan werk ik met een testpoint en wordt er een basis sessie gegeven (arm of been).ย  Een testpoint is een veilige manier om te testen hoe jij reageert op de Kambo en om ongewone reacties (die zeer zeldzaam zijn) uit te sluiten. Ook zal ik de ruimte en ons smudgen als reiniging en ritueel voor de sessie.

De sessie 20-40 minuten
15 minuten voordat de sessie van start gaat drink je 1,5 – 2 liter water. Zodra de Kambo op de gates is toegediend zul je merken dat je hart sneller gaat kloppen en de energie door je hele lichaam vloeit en stopt op de plekken die aandacht vragen. Je krijgt het warm en je hoofd loopt wat rood aan. Daarna komt de drop van de bloeddruk en al snel komt het moment dat je kunt gaan purgen. Purgen kan op verschillende manieren gebeuren, vaak door middel van overgeven, maar ook de neerwaartse purge op het toilet komt vaak voor. Soms komen er emoties vrij, wat ook gezien kan worden als een purge. Als practitioner ben ik jouw spaceholder, wat betekent dat ik zonder oordeel of interventie bij je ben wat er ook voor je opkomt. Ik houd je het hele proces nauwlettend in de gaten en geef je tegelijkertijd de ruimte om jouw proces te beleven. Tijdens de sessie gebruik ik live zang en muziek om jouw proces te ondersteunen, aangepast op jouw energie. Ik geloof niet dat ik mensen kan helpen of helen, mensen kunnen alleen zichzelf helpen. Ik ben er slechts om vol compassie te faciliteren en (veiligheids)protocollen nauwlettend in de gaten te houden. Je zult merken dat ik niet bemoeder en adviezen geef, omdat ik niet geloof dat dit jou helpt. De Kambo geeft je zoveel wijsheid en empowerment dat dit nergens voor nodig is.ย Ik laat die kracht graag bij jou

Na de sessie 30 minuten
Direct na de sessie mag je uitrusten onder een warme deken. Dit rustmoment is een essentieel onderdeel van de sessie, omdat dit vaak het moment is dat je inzichten en realisaties kunt hebben. Terwijl je bijkomt van de sessie, bereid ik in de tussentijd een voedzame maaltijd voor je klaar die je goed kunt gebruiken na de sessie. Als je zover bent mag je je ervaringen delen en eventuele vragen stellen. Zodra je weer zo goed als de oude bent nemen we afscheid en is het aan jou om de ruimte die je nu gemaakt hebt de vullen met dingen die je graag wilt verwelkomen in je leven. De Kambo zal je helpen om in een natuurlijke flow terecht te komen en positiviteit aan te trekken.

Prijzen
โ‚ฌ 70
Kambo groepsceremonie @Beyond Egos Amsterdam (max 4 deelnemers)
โ‚ฌ 111 Privรฉ Kambo sessie @ Beyond Egos Amsterdam
โ‚ฌ 144ย Kambo sessie aan huis (Amsterdam en omgeving, elders in overleg)

De sessies zijn inclusief een voedzame maaltijd na afloop. Mail naar lisa@beyondegos.com of bel +31623818609 voor meer informatie en het maken van een afspraak.

 

 

Email
Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram
en_GBEnglish
nl_NLDutch en_GBEnglish