fbpx
Kambo Amsterdam

Kambo & Song Medicine Ceremony (IAKP gecertificeerd) 01-05

Find Clarity & Focus – Empowerment – Strength & Positive Energy – Boost your Immune System – Breakthrough Patterns – Vaccine of the Forest – Get rid of Panema – Find back life’s natural Flow

Een bijzondere samenwerking tussen Wei Ting (Sound Healer) & Lisa (Kambo Practitioner) waarbij Kambo en geïmproviseerde Song Medicine gecombineerd worden, afgestemd op de energie van het moment. Wei Ting voelt in op wat de groep en jij als individu nodig hebt tijdens de sessie en stemt zich daarop af. Door de muziek zul je naar diepere lagen van jezelf begeleid worden en zal de energie makkelijker door je systeem stromen, wat jouw reis verdiept en ondersteunt. De ceremonies vinden plaats bij Beyond Egos in Amsterdam.

WAT IS KAMBO?
Kambo (Phyllomedusa Bicolor) komt oorspronkelijk uit de amazone en wordt door inheemse stammen al duizenden jaren gebruikt voor verschillende heling doeleinden. Kambo is de afscheiding ofwel melk van een kikker uit de Amazone die via kleine gebrande gaatjes van de bovenste huidlaag wordt toegediend. De peptiden van de Kambo lijken op die van de mens, waardoor Kambo onze cellen opent. Dit zorgt voor een diepe reiniging op celniveau, alles wat er niet in hoort wordt afgevoerd. Deze grondige reiniging komt ten gunste van lichaam & geest wat onder andere resulteert in meer energie, kracht & helderheid.

WAAROM DE AFSCHEIDING VAN EEN KIKKER?
Kambo afscheiding bevat een unieke en zeer complexe cocktail van bioactieve peptiden die veel overeenkomsten vertonen met de peptiden in ons lichaam. Peptiden bestaan uit DNA, RNA en water dat is opgebouwd uit een combinatie van aminozuren. Een peptide kan een breed scala aan functies in het lichaam vormen. Hormonen zijn bijvoorbeeld peptiden die signalen tussen klieren en cellen overbrengen om functies zoals slaap- en bloedsuikerregeling te regelen. Antibiotica zijn peptiden die de groei van micro-organismen in het lichaam tegengaan. Dit zijn slechts 2 voorbeelden van de 9 geïdentificeerde peptiden in Kambo. Omdat de peptiden zo verwant zijn aan die van ons, opent de Kambo onze cellen en geeft het een grondige reiniging.

TRADITIONELE TOEPASSING VAN KAMBO
Oorspronkelijk wordt Kambo in de Amazone gebruikt vanwege de volgende 3 functies.
1. Het wordt gebruikt voor de jacht om lichaam en geest energie te geven, te versterken en te reinigen.
2. Het wordt gebruikt als medicijn tegen infecties, koorts, infecties, malaria en slangenbeten.
3. Het wordt gebruikt om donkere of negatieve energie, ook bekend als Panema, op te ruimen. Wanneer Panema is opgeruimd, wordt alles gemakkelijker, kunnen obstakels worden overwonnen en stroomt het leven in een meer natuurlijke flow. Kambo wordt ook gebruikt voor het verbeteren van de vruchtbaarheid.

WESTERSE TOEPASSING VAN KAMBO
Dankzij de globalisering is Kambo inmiddels ook al een tijdje ontdekt in de Westerse wereld, voor het eerst gerapporteerd in 1925 door een Fransman. Zoals de tribes uit de Amazone inmiddels ook Westerse kennis en medicijnen gebruiken, hebben wij nu ook de mogelijkheid om van hun kennis en ervaringen gebruik te maken. Zelf ben ik ervan overtuigd dat kennisdeling voor alle partijen alleen maar voordelen oplevert. Zeker wanneer er sprake is van een eerlijke exchange (zie kopje IAPK).

OVER PHYLLOMEDUSA BICOLOR
Kambo is een kikker die in overvloed voorkomt in de Amazone vanwege het feit dat hij slechts een paar natuurlijke predatoren heeft. De afscheiding van de kikker wordt ethisch geoogst met veel zorg en respect voor de kikker. De stammen hebben een geweldige band met de kikkers en geloven dat het erg slecht is om ze te schaden. Kambo wordt aangebracht via kleine gebrande gaatjes in de huid.

SANANGA
Bijzonder krachtige oogdruppels uit de Amazone die oorspronkelijk gebruikt worden om de zintuigen te verbeteren voor de jacht. Het verbetert het zicht en opent het derde oog. Sananga wordt gemaakt van het sap van de wortel van de Tabernaemontana undulata struik, die uit dezelfde plantfamilie komt als Iboga. Het reinigt het energieveld van donkere energie, ontgift het lichaam, brengt de chakra’s in balans, geeft inzichten, focus en zorgt voor een ontspannen gevoel. Op een fysiek level wordt Sanaga gebruikt om aandoeningen zoals staar, rode ogen, ooginfecties en hoofdpijn te voorkomen en behandelen. Kort na het aanbrengen op de ogen melden de meeste gebruikers een sterke brandende en intense stekelige pijnsensatie. Toch blijven deze intense effecten maar 30 seconden bestaan en kunnen verlicht worden door je te concentreren op je ademhaling en door te visualiseren hoe de pijn je geblokkeerde energieën verwijdert en diepe heling brengt. Hierna blijft het nog licht doorbranden voor ongeveer 5-10 minuten. De energie van de Sananga verspreidt zich door het hele lichaam en is licht voelbaal.

IAKP GECERTIFICEERD
Lisa Marieke is gecertificeerd Kambo practitioner bij het IAKP.
De Internationale Association of Kambo Practitioners is een non-profit organisatie die Kambo op een veilige, verantwoorde en professionele manier wil ondersteunen en aanmoedigen door middel van training, bewustwording, kennisontwikkeling en -deling, persoonlijke ontwikkeling van vaardigheden, onderzoek en training. De IAKP zet zich in voor de duurzaamheid van de stammen die de kennis van dit geweldige medicijn bezitten en die het zo genereus met ons delen. De IAKP werkt momenteel samen met andere belangrijke deelnemers aan betere educatieve middelen en gezondheidszorg voor de afgelegen gemeenschappen van de Matses-stam in Peru. Bron: IAKP

OVER BEYOND EGOS
Beyond Egos is een plek in Amsterdam voor heling, transformatie en verbinding met onszelf, elkaar en de spirituele wereld. De missie van Beyond Egos is om meer liefde en verbinding het universum in te brengen, zodat alle wezens gelukkig en in harmonie kunnen zijn. Met deze onderliggende filosofie organiseert Beyond Egos een variatie aan helende activiteiten zoals (plant healing) ceremonies, retreats, healing-sessies, workshops, trainingen en andere spirituele activiteiten die nuchter en speels zijn.
Beyond Egos daagt je uit om verder te kijken dan je ego en weer in contact te komen met je hogere zelf. Geef aandacht aan de delen in jou die aandacht vragen en werk hiermee aan je persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Door onze opvoeding en ervaringen uit het verleden zijn we geprogrammeerd en geconditioneerd. Dit levert ons veel op, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat we de verbinding met ons ware zelf verliezen. Ook kunnen gebeurtenissen uit het verleden zorgen voor diep gewortelde emoties zoals angst, woede, jaloezie enzovoort. Dit zijn emoties met een lagere trillingsfrequentie die negatieve gevoelens en gedachten kunnen veroorzaken over onszelf en onze omgeving. Gedachten die verbonden zijn met ervaringen uit het verleden en onze ervaringen in het hier en nu negatief kleuren. Beyond Egos biedt ondersteuning bij het doorbreken van deze programmeringen en conditioneringen, zodat je vanuit je kracht leeft en met een open mindset kunt genieten in het hier en nu. https://beyondegos.com

OVER LISA MARIEKE
Er zijn veel verschillende aspecten in spiritualiteit waar Lisa een enorme passie voor voelt en enthousiast van wordt. Ze gelooft dat er geen beste methode is om te helen en houdt ervan om diverse methoden samen te laten komen. Healing is een individuele keuze en mensen alleen zichzelf kunnen helen. Lisa is er graag om deze heling te faciliteren en laat mensen met liefde hun eigen kracht herinneren en voelen. Ik werk met Reiki, Merlin Healing, plantmedicijnen en ben in opleiding als Medium.

OVER WEI TING & INNER ALCHEMIST
Wei Ting Woo (Inner Alchemist) is Sound Healer en Integratieve Coach/Counselor. Ze begeleid je om patronen te doorbreken, te ontdekken wat jouw krachten zijn en het versterken van jouw intuïtie en het handelen hier naar. Haar missie is om je te helpen jouw eigen Inner Alchemist te worden en te leven in volle potentie en volledige expressie van jouw authentieke zelf.

In haar sound healing combineert ze geluid, stem en energiewerk. Tijdens de ceremonie wordt je met de door haar geïmproviseerde medicine songs (Song Medicine) en de magische geluiden van verschillende instrumenten gesteund om tot diepere lagen van jouw helingsproces te komen en toegang te krijgen tot jouw eigen innerlijke medicijn.

www.inneralchemist.nl

HOE VERLOOPT EEN KAMBO SESSIE?
Een Kambo sessie vindt bij Beyond Egos plaats en heeft max 4 deelnemers. Zorg ervoor dat je op de dag van de Kambo sessie weinig activiteiten gepland hebt en dat je erna genoeg tijd hebt om uit te rusten. Geïnteresseerd in een privé sessie? Dit is ook mogelijk voor € 111 bij Beyond Egos en € 144 bij jou thuis (omgeving Amsterdam, elders in overleg).

Voorbereiding 60 minuten
8-10 uur voor de sessie eet je niets meer, zodat je maag leeg is tijdens de sessie. Voordat de sessie van start gaat vindt er een korte meditatie plaats om te landen en meer te ontspannen. Dan vindt er een uitleg en een klein consult plaats waarin we praten over wat je met de Kambo wilt bereiken, wat voor methode daar het beste bij past en het aantal gates dat we zullen branden. We zoomen in op lichamelijke & mentale klachten en onderzoeken waar je de focus op wilt leggen tijdens de sessie. Zo is er de mogelijkheid voor een basis sessie (arm of been), meridianen sessie, chakra sessie of oorsessie. Mocht het jouw eerste keer bij mij zijn, dan werk ik met een testpoint en wordt er een basis sessie gegeven (arm of been). Een testpoint is een veilige manier om te testen hoe jij reageert op de Kambo en sluit ongewone reacties (die zeer zeldzaam zijn) uit. Ook zal ik de ruimte en ons smudgen als reiniging en ritueel voor de sessie. Voor de sessie is er nog de mogelijkheid voor Sananga. Dit zijn oogdruppels uit de Amazone (zie omschrijving hierboven) die vele voordelen hebben en de spanning voor de sessie kunnen wegnemen.

De sessie 30-50 minuten
15 minuten voordat de sessie van start gaat drink je 1,5 – 2 liter water. Zodra de Kambo op de gates is toegediend zul je merken dat je hart sneller gaat kloppen, de energie door je hele lichaam vloeit en stopt op de plekken die aandacht vragen. Je krijgt het warm en je hoofd loopt wat rood aan. Daarna komt de drop van de bloeddruk en al snel komt het moment dat je kunt gaan purgen. Purgen kan op verschillende manieren gebeuren, vaak door middel van overgeven, zweten, maar ook de neerwaartse purge op het toilet komt regelmatig voor. Soms komen er emoties vrij, wat ook gezien kan worden als een purge. Als practitioner zijn wij jouw spaceholder, wat betekent dat ik zonder oordeel of interventie bij je ben wat er ook voor je opkomt. We houden je het hele proces nauwlettend in de gaten en geef je tegelijkertijd de ruimte om jouw proces te beleven. Tijdens de sessie gebruiken we live zang en muziek om jouw proces te ondersteunen, aangepast op jouw energie. Wij geloven niet dat we mensen kunnen helpen of helen, mensen kunnen alleen zichzelf helpen. Wij zijn er slechts om vol compassie te faciliteren en (veiligheids)protocollen nauwlettend in de gaten te houden. Je zult merken dat we niet bemoederen of adviezen geven, omdat we niet geloven dat dit jou helpt. De Kambo geeft je zoveel wijsheid en empowerment dat dit nergens voor nodig is. De kracht laten we krijg bij jou. Uiteraard staan we wel altijd voor je klaar en kun je alles vragen.

Na de sessie 30-60 minuten
Direct na de sessie mag je uitrusten onder een warme deken. Dit rustmoment is een essentieel onderdeel van de sessie, omdat dit vaak het moment is dat je inzichten en realisaties kunt hebben. Terwijl je bijkomt van de sessie bereiden we in de tussentijd een voedzame maaltijd voor, die je goed kunt gebruiken na de sessie. Als je zover bent mag je je ervaringen delen en eventuele vragen stellen. Zodra je weer zo goed als de oude bent nemen we afscheid en is het aan jou om de ruimte die je nu gemaakt hebt, te vullen met dingen die je graag wilt verwelkomen in je leven. De Kambo zal je helpen om in een natuurlijke flow terecht te komen en positiviteit aan te trekken.

Deze Kambo sessies vinden plaats bij Beyond Egos in Amsterdam. De exchange is € 75 en is inclusief een voedzame maaltijd na afloop. Mail naar lisa@beyondegos.com of bel +31623818609 voor meer informatie en het maken van een afspraak.

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

May 01 2020

Time

#!31Thu, 01 Jan 1970 11:00:00 +0000p0031#31Thu, 01 Jan 1970 11:00:00 +0000p-11UTC3131UTCx31 01am31am-31Thu, 01 Jan 1970 11:00:00 +0000p11UTC3131UTCx311970Thu, 01 Jan 1970 11:00:00 +00000011001amThursday=1124#!31Thu, 01 Jan 1970 11:00:00 +0000pUTC1#11:00 am#!31Thu, 01 Jan 1970 11:00:00 +0000p0031#/31Thu, 01 Jan 1970 11:00:00 +0000p-11UTC3131UTCx31#!31Thu, 01 Jan 1970 11:00:00 +0000pUTC1# - #!31Thu, 01 Jan 1970 14:00:00 +0000p0031#31Thu, 01 Jan 1970 14:00:00 +0000p-2UTC3131UTCx31 01pm31pm-31Thu, 01 Jan 1970 14:00:00 +0000p2UTC3131UTCx311970Thu, 01 Jan 1970 14:00:00 +0000002001pmThursday=1124#!31Thu, 01 Jan 1970 14:00:00 +0000pUTC1#2:00 pm#!31Thu, 01 Jan 1970 14:00:00 +0000p0031#/31Thu, 01 Jan 1970 14:00:00 +0000p-2UTC3131UTCx31#!31Thu, 01 Jan 1970 14:00:00 +0000pUTC1#

Cost

€75

More Info

Facebook Event

Location

Beyond Egos
Amsterdam
Lisa Marieke

Organizer

Lisa Marieke
Email
lisa@beyondegos.com

Other Organizers

Wei Ting Woo
Website
https://www.inneralchemist.nl
Facebook Event

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram
en_GBEnglish
nl_NLDutch en_GBEnglish