fbpx

9 Week Healing Intensive

AN ENERGETIC JOURNEY INTO THE SHAMANIC REALM AND BEYOND

Een energetische sjamanistische reis voor een groep van 5-8 dappere deelnemers naar het diepe rijk van het zelf. Als groep maken we de commitment aan onszelf en elkaar om diep naar binnen te gaan en in de energie van het Westen datgene los te laten wat ons leven niet meer dient. Het najaar is een tijd om te oogsten en te onderzoeken wat we los mogen laten en niet meer meenemen in een nieuwe cyclus op het levenswiel. Dit programma bestaat uit 9 sessies op zondag en geeft je de kans om los te laten, te helen en te vieren van wat je meeneemt in een nieuw cyclus. Om heel bewust met het Levenswiel om te gaan. Dit programma is een bijzondere co-creatie van Sjamanistisch Healer Gaby Timmerman & Lisa Marieke van Beyond Egos.

DATA & THEMA’S
08-09-2019: Kennis maken, intenties zetten, spirits oproepen
15-09-2019: Leven met het Medicijnwiel
29-09-2019: Rapé & Reiki zelfhealing meditatie
Sananga & Merlin groepshealing
Decemberment
Rust + Mogelijkheid individuele healing
Kambo + Mogelijkheid individuele healing
Sjamanistisch Ademwerk
Afsluitende viering: Cacao integratie

Intro
12.30 – 14.30 Door Gaby & Lisa
Kennis maken, uitleg van het programma, intenties neerzetten, spirits oproepen, zuivering met plantenspirits Salie/Palo Santo.

Leven met het Medicijnwiel
12.30 – 14.00 Door Gaby
We reizen in het ritme van het levenswiel, ook wel medicijnwiel genoemd. De thema’s van de trancereizen zullen aansluiten bij waar we ons bevinden in het medicijnwiel. Tijdens de sjamanistische trancereis stemmen we ons bewustzijn af op andere realiteiten, die worden bewoond door bewuste krachten. De bewoners van deze andere realiteiten kunnen we ontmoeten en mee communiceren zodat we het in de gewone realiteit beter hebben, en niet om in een andere werkelijkheid te vertoeven. In een trancereis word je mind naar de thetagolven gebracht middels het monotome ritme van de drum die tevens gebruikt word om de Spiritwereld naar hier te halen. In een lichte trance kom je tot rust en ontspanning. Als de trance dieper word, kunnen we contact maken met de Spiritwereld, welke zich in beelden, gedachten of lichaamssensaties kunnen manifesteren. Door dat we toetreden tot de Spiritwereld blijft het altijd een verrassing wat er komt. Er kan heling of zuivering plaatsvinden of inzicht komen. Ook kan je je gesteund voelen door de Spiritwereld of ontvang je informatie die passend is op dat moment in jouw leven. Het kan ook een energetische overdracht zijn waarvan de betekenis pas later duidelijk word. Een trancereis helpt je om naar binnen te keren. Alle antwoorden die je zoekt liggen ook in jou.

Rapé & Reiki zelfhealing meditatie
12.30 – 14.00 Door Lisa
Een cocktail van verschillende healing methoden die bijdragen aan o.a. meer ontspanning en rust in het hoofd, doorbreken van energieblokkades, loslaten van stress/negatieve emoties en gedachten, in balans brengen van de chakra’s en energetisch systeem, beter slapen en meer positieve energie. De sessie zal begonnen worden met Rapé om het hoofd leeg te maken, de aandacht naar binnen te keren en heling processen op gang te brengen.

Rapé
Een mix van Mapacho (heilig tabak uit de Amazone) en as van heilige bomen en kruiden die in de neus geblazen wordt. Rapé zorgt ervoor dat het hoofd gezuiverd wordt van negatieve energie, doorbreekt energie blokkades en brengt de aandacht naar binnen. Rapé werkt erg aardend en je kunt inzichten of antwoorden krijgen op vragen.

Reiki
Een vorm van energieoverdracht van universele levensenergie via handoplegging. De energie bevordert het natuurlijk genezingsproces en herstelt de harmonie op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Reiki geeft de ontvanger wat op dat moment het belangrijkste is.

Na de rapé sessie krijg je een tijdelijke Reiki inwijding, die ervoor zorgt dat jouw natuurlijke verbinding met de Reiki energie tijdelijk versterkt wordt. Samen gaan we in meditatie door de verschillende helende handposities heen. Terwijl je zo comfortabel mogelijk op je yogamat zit en ligt met een deken en andere props, word je door de verschillende posities heen begeleid. Er wordt veel gewerkt met de chakra’s en ook is er de mogelijkheid om aandacht te geven aan specifieke gebieden die op dit moment jouw aandacht nodig hebben.

Sananga & Merlin Healing groepssessie
12.30 – 14.00 Door Lisa
De sessie zal begonnen worden met Sananga om je vrij te maken van donkere en afleidende energie, de aandacht naar binnen te keren en de wortel van blokkades te vinden. Omdat deze druppels zulke krachtige effecten op je visualisatie kunnen uitoefenen, worden ze vaak toegepast vóór of tijdens ceremonies, om visualisatie en spirituele inzichten te vergroten.

Sananga
Bijzonder krachtige oogdruppels uit de Amazone die oorspronkelijk gebruikt worden om de zintuigen te verbeteren voor de jacht. Het verbetert het zicht en opent het derde oog. Sananga wordt gemaakt van het sap van de wortel van de Tabernaemontana undulata struik, die uit dezelfde plantfamilie komt als Iboga. Het reinigt het energieveld van donkere energie, ontgift het lichaam, brengt de chakra’s in balans, geeft inzichten, focus en zorgt voor een ontspannen gevoel. Op een fysiek level wordt Sanaga gebruikt om aandoeningen zoals staar, rode ogen, ooginfecties en hoofdpijn te voorkomen en behandelen. Kort na het aanbrengen op de ogen melden de meeste gebruikers een sterke brandende en intense stekelige pijnsensatie. Toch blijven deze intense effecten maar 30 seconden bestaan en kunnen verlicht worden door je te concentreren op je ademhaling en door te visualiseren hoe de pijn je geblokkeerde energieën verwijdert en diepe heling brengt. Hierna blijft het nog licht doorbranden voor ongeveer 5-10 minuten. De energie van de Sananga verspreidt zich door het hele lichaam en is licht voelbaal.

Merlin Healing®*
Merlin Healing is een zeer krachtige vorm van healing om positieve transformatie, genezing, mogelijk ontwaken van het spiritueel bewustzijn en bewustzijnsverhoging tot stand te brengen. Het is een non-contact vorm van healing die gecodeerde frequenties van helende energie en heilige geometrie inbrengt om positieve veranderingen en transformaties te bewerkstelligen. De healing heeft transformerende eigenschappen die ons kunnen bevrijden van delen van ons karma, conditionering en programmering. Energieblokkades die het jouw leven gecompliceerd maken kunnen worden opgeruimd. De energie zelf is vol van liefde en kan innerlijke vrijheid creëren op emotioneel, spiritueel en fysiek niveau.

Merlin Healing kan voor vele doeleinden en situaties worden gebruikt, o.a.:
– Het doorbreken van ongezonde patronen en conditioneringen
– Het doorbreken van beperkende gedachten
– Werken aan fysieke klachten en pijn
– Werken aan mentale klachten zoals angst en depressie
– Het doorbreken van energetische blokkades die de natuurlijke flow van je leven beperken
– Verwerking van traumatische gebeurtenissen uit het verleden en vorige levens
– Het in evenwicht brengen van de chakra’s en het gehele energetische systeem
– Helpen met het manifesteren van de dingen die je wilt bereiken in het leven
– Inzicht krijgen in jezelf en levensvragen

Tijdens de healing lig je met de ogen gesloten terwijl je het jezelf comfortabel gemaakt hebt. Je kunt verschillende dingen ervaren terwijl je in een diepe staat van ontspanning komt. Fysieke sensaties, zien van beelden, kleuren of licht, opkomende emoties etc. Soms voelt het alsof je door dingen heen ‘geduwd’ wordt en kun je een gevoel van ongemak ervaren. Andere keren word je overspoeld met gevoelens van liefde en dankbaarheid. De energie komt in vlagen, soms voelt het heel krachtig aan op een bewust niveau en andere keren voelt het subtieler en gebeuren er dingen op een onbewust niveau. Wat je ook ervaart, probeer het er gewoon te laten zijn en te observeren. En vergeet er vooral niet van te genieten!

*Merlin Healing® is een geregistreerde merknaam van Keith M Mapson. Alle rechten voorbehouden en met zijn toestemming gebruikt.

Dismemberment
12.30 – 14.00 Door Gaby
Een reis naar de Onderwereld waar we een krachtdier zullen vragen om ons uit elkaar te halen (dis-member). Als we ons op energetisch niveau ontdaan hebben van ons lichaam, hebben we contact met ons authentieke Zelf. We ervaren de energie van eenheid. We re-member wie we werkelijk zijn.

Rust / Kambo / Mogelijkheid individuele healing Gaby/Lisa

Rust / Kambo / Mogelijkheid individuele healing Gaby/Lisa
Vaccine of the Forest – Find back life’s natural Flow – Get rid of Panema – Find Clarity & Focus – Empowerment – Strenght & positive Energy – Boost your Immune System – Break down Patterns

Wat is Kambo?
Kambo (Phyllomedusa Bicolor) komt oorspronkelijk uit de amazone en wordt door inheemse stammen al duizenden jaren gebruikt voor verschillende heling doeleinden. Kambo is de afscheiding ofwel melk van een kikker uit de Amazone die via kleine gebrande gaatjes van de bovenste huidlaag wordt toegediend. De peptiden van de Kambo lijken op die van de mens, waardoor Kambo onze cellen opent. Dit zorgt voor een diepe reiniging op celniveau, alles wat er niet in hoort wordt afgevoerd. Deze grondige reiniging komt ten gunste van lichaam & geest wat onder andere resulteert in meer energie, kracht & helderheid.

Waarom de afscheiding van een kikker?
Kambo afscheiding bevat een unieke en zeer complexe cocktail van bioactieve peptiden die veel overeenkomsten vertonen met de peptiden in ons lichaam. Peptiden bestaan uit DNA, RNA en water dat is opgebouwd uit een combinatie van aminozuren. Een peptide kan een breed scala aan functies in het lichaam vormen. Hormonen zijn bijvoorbeeld peptiden die signalen tussen klieren en cellen overbrengen om functies zoals slaap- en bloedsuikerregeling te regelen. Antibiotica zijn peptiden die de groei van micro-organismen in het lichaam tegengaan. Dit zijn slechts 2 voorbeelden van de 9 geïdentificeerde peptiden in Kambo. Omdat de peptiden zo verwant zijn aan die van ons, opent de Kambo onze cellen en geeft het een grondige reiniging.

Traditionele toepassing van Kambo
Oorspronkelijk wordt Kambo in de Amazone gebruikt vanwege de volgende 3 functies.
1. Het wordt gebruikt voor de jacht om lichaam en geest energie te geven, te versterken en te reinigen.
2. Het wordt gebruikt als medicijn tegen infecties, koorts, infecties, malaria en slangenbeten.
3. Het wordt gebruikt om donkere of negatieve energie, ook bekend als Panema, op te ruimen. Wanneer Panema is opgeruimd, wordt alles gemakkelijker, kunnen obstakels worden overwonnen en stroomt het leven in een meer natuurlijke flow. Kambo wordt ook gebruikt voor het verbeteren van de vruchtbaarheid.

Westerse toepassing van Kambo
Dankzij de globalisering is Kambo inmiddels ook al een tijdje ontdekt in de Westerse wereld, voor het eerst gerapporteerd in 1925 door een Fransman. Zoals de tribes uit de Amazone inmiddels ook Westerse kennis en medicijnen gebruiken, hebben wij nu ook de mogelijkheid om van hun kennis en ervaringen gebruik te maken. Zelf ben ik ervan overtuigd dat kennisdeling voor alle partijen alleen maar voordelen oplevert. Zeker wanneer er sprake is van een eerlijke exchange (zie kopje IAPK).

Over Phyllomedusa Bicolor
Kambo is een kikker die in overvloed voorkomt in de Amazone vanwege het feit dat hij slechts een paar natuurlijke predatoren heeft. De afscheiding van de kikker wordt ethisch geoogst met veel zorg en respect voor de kikker. De stammen hebben een geweldige band met de kikkers en geloven dat het erg slecht is om ze te schaden. Kambo wordt aangebracht via kleine gebrande gaatjes in de huid.

Sjamanistisch Ademwerk
12.30 – 15.00 Door Gaby & Paula
Sjamanistisch Ademwerk
Ademwerk is een krachtige techniek om, via de verbonden ademhaling, bij datgene te komen waar je ruis ervaart. Je zet een intentie neer alvorens het Ademwerk en het Ademwerk openbaart wat er in de weg staat, en zodoende leren we door de diepere lagen en blokkades heen te ademen.
Door met intentie te werken is het helder waarvoor je ademt en kan er een diepe heling plaatsvinden op emotioneel, fysiek, mentaal en/of spiritueel vlak.

Ademwerk is een krachtige tool die we allemaal in ons dragen. Het is onze verbinding met Spirit en Al dat leeft, welke je namen hier ook aan geeft: we all work with the same energies . Dit is hetgeen wat ons zo diep raakt bij het Ademwerk; het heeft niets van buiten af nodig, en iedereen heeft er toegang toe om deze tool te gaan inzetten in het leven. Daarin zijn we allemaal gelijk. De adem is er altijd en kan je overal brengen, het brengt ons allen terug naar waar het om draait: zelf-healing!

Het is daarom ook niet zo gek dat we Ademwerk in zoveel tradities onder zoveel namen zien; in pranayama, holotropisch ademwerk, rebirthing, in yoga en mindfulness, en zelfs bij een bevalling leren we ademtechnieken.

VOORDELEN
– Het loslaten van spanning
– Betere lichamelijke gezondheid
– Verbetering van je atletisch vermogen
– Verbetering van het concentratievermogen
– Meer vitaliteit en veerkracht
– Ademwerk verhoogt seksualiteit en sensitiviteit
– Bijdrage tot emotioneel meesterschap
– Ademwerk verhoogt energieniveau
– Zorgt voor pijnmanagement
– Levert een Psycho-Spirituele transformatie
– Ademwerk geeft inzicht en verbinding op dieper niveau

Afsluitende viering: Cacao integratie
12.30 – 14.30 Door Gaby & Lisa
Een viering van het einde van een bijzonder diepe reis samen en viering van het leven. Heling gaat niet alleen over diepe processen en loslaten, soms vergeten we stil te staan bij al wat is. Deze laatste sessie zullen we prachtig afsluiten met een cacao ceremonie. Rauwe Cacao wordt al duizenden jaren gebruikt in oude ceremonies door de Maya’s. Rauwe cacao is een natuurlijk en oud plantengeneesmiddel, met een hoge concentratie aan vitamines, mineralen en is een krachtige antioxidant. Deze hoge hoeveelheid voedingsstoffen in de cacao ondersteunt en voedt het lichaam, terwijl het ook een ontgiftende werking heeft op de lever en de nieren. Cacao verhoogt de bloedtoevoer naar de hersenen en zorgt voor de vrijgifte van feel-good endorfines. Vanwege de euforie inducerende ingrediënten, kan de emotionele impact diepgaand zijn. Alles voelt verhoogd binnen het fysieke en emotionele lichaam, inclusief je bewustzijn van je diepste zelfgevoel en je hart.

OVER PRAKTIJK SHUNYATA & GABY
Gaby Timmerman is Sjamanistisch healer en Energetisch Therapeut. In 2011 afgestudeerd aan de Academie voor Spirituele Integratie, waarna zij 6 jaar in de reguliere GGZ heeft gewerkt als Mindfulness trainer. Tijdens een sjamanistisch festival in Brazilië in 2012 kreeg zij de opdracht van de plantleraar Ayahuasca om een leraar te gaan vinden en zich te gaan verdiepen in sjamanistisch werk. Voor haar eigen gevoel, heeft haar Spirituele pad nu echt de richting gekregen waar zij een lange tijd naar op zoek was. Het lijkt erop dat alles voor 2013 informatie vergaren was om uiteindelijk tot een geheel te komen toen zij in de leer ging bij Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka) van het Instituut voor Siberisch sjamanisme.

In het Sjamanisme heeft Gaby haar ware passie gevonden. Haar missie is om zoveel mogelijk lichtheid de wereld in te brengen en deze wereld een klein beetje beter achter haar te laten dan toen zij haar betrad. Haar medemens terugbrengen naar zijn/haar essentie en te verbinden met Al dat leeft. Tijdens haar werk maakt Gaby veelal gebruik van zang, ratel en drum als loop om de Spirits naar deze wereld te halen, en stelt zij zich open als kanaal waardoor spirithelpers zowel met als door haar heen kunnen werken. Hierdoor blijft het altijd een klein beetje een verrassing wat er precies komt. Gaby stelt de kaders maar de inhoud onthult zich in het moment zelf.

OVER BEYOND EGOS & LISA MARIEKE
Beyond Egos is een plek voor heling, transformatie en verbinding met onszelf, elkaar en de spirituele wereld. De missie van Beyond Egos is om meer liefde en verbinding het universum in te brengen, zodat alle wezens gelukkig en in harmonie kunnen zijn. Met deze onderliggende filosofie organiseert Beyond Egos een variatie aan helende activiteiten zoals (plant healing) ceremonies, retreats, healing-sessies, workshops, trainingen en andere spirituele activiteiten die nuchter en speels zijn.
Beyond Egos daagt je uit om verder te kijken dan je ego en weer in contact te komen met je ware zelf. Geef aandacht aan de delen in jou die aandacht vragen en werk hiermee aan je persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Door onze opvoeding en ervaringen uit het verleden zijn we geprogrammeerd en geconditioneerd. Dit levert ons veel op, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat we de verbinding met ons ware zelf verliezen. Ook kunnen gebeurtenissen uit het verleden zorgen voor diep gewortelde emoties zoals angst, woede, jaloezie enzovoort. Dit zijn emoties met een lagere trillingsfrequentie die negatieve gevoelens en gedachten kunnen veroorzaken over onszelf en onze omgeving. Gedachten die verbonden zijn met ervaringen uit het verleden en onze ervaringen in het hier en nu negatief kleuren. Beyond Egos biedt ondersteuning bij het doorbreken van deze programmeringen en conditioneringen, zodat je vanuit je kracht leeft en met een open mindset kunt genieten in het hier en nu. https://beyondegos.com
Er zijn veel verschillende aspecten in spiritualiteit waar Lisa een enorme passie voor voelt en enthousiast van wordt. Lisa gelooft dat er geen beste methode is om te helen en houdt ervan om diverse methoden samen te laten komen. Ook is ze ervan overtuigd dat healing een individuele keuze is en mensen alleen zichzelf kunnen helen. Lisa is er graag om deze healing te faciliteren en laat mensen met liefde hun eigen kracht herinneren en voelen. Ze werkt met Reiki, Merlin Healing, plantmedicijnen en is in opleiding als Reader en Medium.

OVER DE LOCATIE: FLINK
Duurzaam ondernemen met een maatschappelijke insteek. FLINK wil aan andere ondernemers laten zien dat je duurzaam en klimaatneutraal kan ondernemen. Bijna alles is gerecycled in Flink, de bar is van mosa tegels gemaakt, muren van leem, hout uit het rembrandpark. Flink zet een totaalconcept neer waarin alles samenkomt: het verzorgen en verwennen van lichaam en geest. Flink is een eetgelegenheid in combinatie met een studio waar diverse activiteiten worden gegeven. https://flinkin.nl/

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

Dec 01 2019

Time

12:30 pm - 2:30 pm

More Info

Meer info

Location

Beyond Egos
Amsterdam
Lisa Marieke

Organizer

Lisa Marieke
Email
lisa@mhealing.org

Other Organizers

Gaby
Gaby
Meer info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish
nl_NLDutch en_GBEnglish