fbpx

Over

Beyond Egos

Facilitator van heling, transformatie & verbinding met onszelf en al dat is. Beyond Egos droomt van een universum met een overvloed aan liefde en eenheid zodat alle wezens gelukkig en in harmonie zijn. Met deze achterliggende filosofie organiseert Beyond Egos healings, ceremonies, retreats, workshops, opleidingen en andere spirituele activiteiten die toegankelijk en bovenal ook playful zijn.ย 

Het proces van ontwaken kent geweldige ups, maar soms ook downs wanneer je tegen de stroom in probeert te zwemmen of dingen probeert te forceren. Beyond Egos brengt like minded mensen samen en daagt je uit om verder te kijken dan je ego. Door onze opvoeding en ervaringen uit het verleden zijn we geprogrammeerd en geconditioneerd. Dit levert ons veel op, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat we de verbinding met ons ware zelf verliezen. Ook kunnen gebeurtenissen uit het verleden zorgen voor diep gewortelde emoties zoals angst, woede, jaloezie enzovoort. Dit zijn emoties met een lagere trillingsfrequentie die negatieve gevoelens en gedachten kunnen veroorzaken over onszelf en onze omgeving. Gedachten die verbonden zijn met ervaringen uit het verleden en onze ervaringen in het hier en nu negatief kleuren. Beyond Egos helpt jou met het doorbreken van deze programmeringen en conditioneringen, zodat je met een open mindset kunt genieten in het hier en nu.

 

Het Ego

Heeft een slechte reputatie. Vaak word je aangemoedigd om je ego los te laten of er tegen te vechten. Pijnlijk, want op deze manier accepteer je een stukje van jezelf niet. Alsof de gebeurtenissen en ervaringen die jou in dit leven gevormd hebben er niet mogen zijn. Wat we soms ook vergeten, is dat het ego ons helpt en noodzakelijk is om te kunnen leven als mens. Een gezond ego stelt ons in staat om op te groeien met zelfliefde, een solide veerkracht, het vermogen om problemen creatief op te lossen, het vermogen om betekenisvolle relaties te ontwikkelen en creรซert een gevoel van betekenisgeving. Als we tijdens onze jonge jaren trauma’s meemaken of niet krijgen wat we nodig hebben, kan ons ego pijn gedaan worden. Als we niet de mogelijkheid hebben om deze op een gezonde manier te helen, leert het gewonde ego de pijnlijke delen op defensieve en disfunctionele manieren compenseren en beschermen. Een ongezond ego is als een schild of masker dat ons beschermt tegen de buitenwereld, maar ook voorkomt dat we onszelf en ons leven liefhebben. Een ongezond ego zal je vertellen vast te houden aan wat comfortabel voelt, onzekerheid voorkomen en onrealistische verwachtingen van jezelf en anderen te hebben. Een ongezond ego is geworteld in angst, beperkende overtuigingen en giftige denkpatronen. Daarom is het goed om soms afstand te kunnen nemen van het ego en het te observeren. Jij bent niet je ego, maar je ego is wel onderdeel van wie jij bent. Werk samen met je ego en wees liefdevol. Observeer je ego en gebruik het om te groeien. Wees dankbaar en compassievol voor de aanwijzingen en lessen die jouw ego je geeft. Werk aan de bron van je problemen en heel je ego, zodat jouw masker af kan en je niet meer vanuit angst, beperkende overtuigingen en giftige denkpatronen hoeft te leven.

Kenmerken van een ongezond ego:

โ— Gebruikt middelen om ongemakkelijke gevoelens te troosten, te vermijden, te verdoven, te ontsnappen of af te leiden;
โ— Het gevoel hebben niet goed genoeg te zijn;
โ— Maakt gebruik van woede om andere mensen te beheersen;
โ— Is reactief, dramatisch, defensief of gemakkelijk te activeren;
โ— Herhaalt problematisch gedrag dat pijn veroorzaakt;
โ— Bestrijdt de realiteit of wenst het weg;
โ— Weigert om angst en uitdagingen het hoofd te bieden;
โ— Gelooft dat geluk alleen optreedt als er geen emotionele pijn of angst is;
โ— Voelt zich vaak overweldigd door emoties;
โ— Verwacht perfectie;
โ— Personaliseert wat anderen zeggen en doen;
โ— Gebruikt schuld, vermijding, kritiek of ontkenning om met moeilijke situaties om te gaan;
โ— Voelt een gevoel van recht of grootsheid;
โ— Vereist veel emotionele validatie en voelt zich boos, angstig of depressief als het niet beschikbaar is;
โ— Kan geen medeleven of begrip tonen aan mensen met verschillende meningen of overtuigingen;
โ— Voelt een gevoel van concurrentie met anderen;
โ— Voelt zich jaloers of oordelend over andermans succes;
โ— Vermijdt excuses maken en verantwoordelijkheid nemen;
โ— Moet gelijk hebben en zich superieur voelen;
โ— Is kameleonachtig: verandert steeds om in te passen of een rol te vervullen.

Kenmerken van een gezond ego:

โ— Reflecterend, responsief en vindingrijk;
โ— Denkt in termen van mogelijkheden;
โ— Wendt zich tot gezonde coping-mechanismen in tijden van stress;
โ— Optimistisch en dankbaar;
โ— Kan perspectieven die anders zijn begrijpen, waarderen en valideren;
โ— Sterk gevoel voor capaciteit en veiligheid;
โ— Voortdurend in kracht, zelfvertrouwen en het vermogen om triggerende situaties te verwerken;
โ— Kan ongemak verdragen en emoties reguleren;
โ— Personaliseert niet wat anderen zeggen of doen: onderhoudt een gezond perspectief;
โ— Omarmt de onvolkomenheden van zichzelf, anderen en het leven;
โ— Neemt eigendom van problemen: laten we andere mensen verantwoordelijk zijn voor zichzelf;
โ— Begrijpt het verschil tussen wensen en behoeften;
โ— Past acceptatie, compassie en samenwerking toe;
โ— Handelt vanuit integriteit en authenticiteit;
โ— Kan het onderscheid maken tussen wat kan worden veranderd en wat niet;
โ— Staat sterk in zijn/haar persoonlijke kracht;
โ— Is adaptief en flexibel;
โ— Voelt zich waardig en gelooft goede dingen te verdienen;
โ— Kan liefde en waardering geven en ontvangen;
โ— Is zich bewust van interesses, verlangens en talenten.

 

Over Lisa

Er zijn veel aspecten in spiritualiteit waar ik een ontzettende passie voor voel, maar uiteindelijk krijg ik de meeste energie van het ondersteunen van het helingsproces van mensen. Per individu onderzoek ik wat de intenties zijn en vervolgens pas ik de helingsmethode toe die het beste aansluit. Ook ben ik ervan overtuigd dat een combinatie van helingsmethoden elkaar aanvullen en ‘problemen’ op verschillende manieren helpen transformeren. Ik ben Kambo Practitioner (IAKP gecertificeerd), Reiki Master en werk met Merlin Healingยฎ. Daarnaast volg ik opleidingen in mediumschap om o.a. mijn heldervoelendheid en helderziendheid verder te ontwikkelen. Ik blijf mezelf continu ontwikkelen en geloof dat ik mensen op een diep niveau kan ondersteunen in hun helingsproces met de combinatie van energiewerk, mediumschap & plantmedicijnen. Ik werk daarnaast veel met Rapรฉ, Sananga & Cacao. Gifts van de natuur die enorm kunnen bijdragen aan ons helingsproces.

 

Lisa Beyond Egos

 

Email
Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram
en_GBEnglish
nl_NLDutch en_GBEnglish